een leerling buigt zich over een taaltoets

taaltoetsen oefenen

taaltoets oefenen op jouw niveau

Wil je een taaltoets oefenen? Dan ben je bij extraas® aan het juiste adres. Met behulp van onze taaltoetsen kun je je goed voorbereiden.

Er zijn drie opties: 1. oefentoetsen 2. rekenen en 3. taal.

Kies je voor 'oefentoetsen' dan heb je toegang tot alle rekentoetsen en taaltoetsen op alle leerniveaus. Wanneer je bent ingelogd, klik je op jouw leerniveau. Zit je bijvoorbeeld in groep 7, dan klik je op de optie 'groep 7'. Zit je in groep 8, dan klik je op de optie 'groep 8 / 1F'. Heel logisch dus.

Weet je dat elke basisschool tegenwoordig mag kiezen welke eindtoets in groep 8 wordt gebruikt? Dat zijn naast de bekende CITO-toets, de DIA toets, de IEP toets, de Route8 toets ende AMN toets.

Klik op de oranje knop hieronder om een aantal vragen van de eindtoets groep 8 te beantwoorden. Bij de echte eindtoets krijg je uiteraard geen uitleg na elke keuze. Bij Extraas® wel, want zo oefen je niet alleen, maar leer je er ook van. Bij Extraas kun je niet alleen een taaltoets oefenen voor het basisonderwijs, maar ook voor het voorgezet onderwijs of het hoger onderwijs. Zo kun je bij ons ook de volgende taaltoetsen oefenen: taaltoets 2f, taaltoets 3f, taaltoets hbo, TOA toets taal en de taaltoets pabo.

toegang tot taaltoetsen op elk leerniveau

groep 3
cito
iep
groep 4
cito
iep
groep 5
cito
iep
groep 6
cito
iep
groep 7
cito
iep
groep 8 / 1F
cito
iep
route8
amn
dia
nio / nscct
2F vmbo mbo 1-2-3
3F mbo-4 havo vwo hbo

centraal examen - taaltoets Nederlands

Leerlingen krijgen verplichte centrale toetsen of examens voor Nederlands en rekenen. Dat geldt voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Scholen toetsen leerlingen op verschillende momenten in hun schoolloopbaan. Zo kunnen zij nagaan of hun leerlingen voldoen aan de eisen voor taal. Die worden referentieniveaus genoemd of fundamentele niveaus (F) genoemd. Het niveau 2F is het algemeen maatschappelijk functioneel niveau, het niveau waaraan elke Nederlander zou moeten voldoen. Om je hier goed op voor te bereiden kun je op ieder niveau een taaltoets oefenen.

overzicht van de referentieniveaus of fundamentele niveaus voor rekenen en taal in het Nederlandse onderwijs

oefentoets Nederlands oefenen

Bij extraas® kun je taaltoetsen oefenen op elk niveau. Of je nu op de basisschool zit, het voortgezet onderwijs of het beroepsonderwijs, voor elk niveau zijn er taaltoetsen.

Basisscholen zijn vrij om te bepalen welk leerlingvolgsysteem (LVS) zij gebruiken. Met het LVS kunnen leerlingen, maar ook scholen met elkaar vergeleken worden. De resultaten van de taaltoetsen en rekentoetsen worden geregistreerd in het LVS. Vaak is dat elk half jaar. Er zijn diverse aanbieders voor deze toetsen, maar de meeste gebruikte zijn die van Cito en IEP. Scholen die de Cito-toetsen gebruiken, noemen de cito-toets van groep 7 de entreetoets.

Voor kinderen, maar ook voor leerlingen van het voortgezet onderwijs of mbo-/hbo-studenten is het prettig als zij vooraf kunnen wennen aan de wijze van toetsing en het niveau.

extraas.nl bij SBS6 Quality Time op Zondag
SBS6 presentatrice Beau Nellissen sprak met extraas.nl over het zorgelijke taalniveau van de leerlingen die naar het voortgezet onderwijs gaan: meer dan de helft haalt het streefniveau niet ...

direct bestellen?

bekend van tv
Stap 1:
Maak je keuze
Stap 2:
Persoonlijke gegevens
Stap 3:
Betaalwijze
Met extraas® kan je snel beter worden in rekenen en taal op elk leerniveau: basisschool, voortgezet onderwijs, mbo en hbo.
Met extraas® kan je hoger te scoren bij elke rekentoets, taaltoets, citotoets, ieptoets, diatoets, amntoets, nio-toets en wiscat-pabo-toets.
Inschrijven?

Stap 1. Kies eerst één van de zes (voordeel) pakketten.

Stap 2. Klik daarna op de gewenste toegangstijd. Daardoor wordt de juiste knop 'kopen' oranje.

TICKEN is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)
en is daardoor een erkende onderwijsinstelling als bedoeld in de Europese btw-richtlijn en is vrijgesteld van btw.
  • 14 dagen bedenktijd
  • “Uitstekend”
  • Erkende onderwijsinstelling
  • Veilig online betalen

Ontdek de voordelen van leren bij een erkende onderwijsinstelling! Bij ons zijn de prijzen vrijgesteld van btw, waardoor je voordelig uit bent. Kies je cursus, plaats je bestelling en start direct met de leukste manier van rekenen, taal leren en oefentoetsen doen!

Twijfel je nog? Geen zorgen! Als je nog niet of nauwelijks begonnen bent met de online cursus en/of proefexamens, kun je gebruikmaken van 14 dagen herroepingsrecht. Laat het ons simpelweg weten via extraas.nl/opzeggen en we geven binnen één werkdag opdracht dat jouw betaalde bedrag wordt teruggestort.

Zodra je je keuze hebt gemaakt, vragen we enkele persoonsgegevens. Daarna is het tijd om veilig te betalen via iDEAL, creditcard of PayPal, zonder verborgen kosten. Wij houden daar net zomin van als jij!

Geen automatische verlenging
Ook wordt er na afloop van de abonnementsperiode niet stilzwijgend verlengd. Wij zullen je netjes per e-mail vragen of je wilt verlengen. Wij respecteren je privacy en zorgen dat je persoonsgegevens vertrouwelijk en met zorg worden behandeld. Zie ook Privacy.

beoordeling van klanten
uitstekend
9,7
veilig en vertrouwd
gouden zegel dat staat voor ons streven naar honderd procent klanttevredenheid
veilig betalen, zonder extra kosten
iDeal Visa MasterCard PayPal
extraas superman cartoon