gekleurde achtergrond van deze extraas pagina

de Route 8 doorstroomtoets groep 8

route 8 toets als eindtoets groep 8

21% van de leerlingen in groep 8 schoort hoger dan het advies van de school en 17% scoort lager. Bron: DUO 2016

Alle leerlingen van groep 8 in het primair onderwijs maken begin februari de verplichte Doorstroomtoets. Dat is in plaats van de vroegere Eindtoets in het voorjaar. De Doorstroomtoets is geen examen. Je kunt er niet voor zakken. De toets kijkt hoe goed je bent in Rekenen en Taal. De basisschool kan kiezen uit de Cito doorstroomtoets, IEP doorstroomtoets, DOE Doorstroomtoets, DIA Doorstroomtoets, AMN doorstroomtoets of de Route 8 Doorstroomtoets. De Doorstroomtoets geeft informatie of het schooladvies voor jouw kind klopt. Deze toets laat zien of het schooladvies voor de volgende school goed is. Krijgt je kind een lager advies, dan blijft het advies van de school staan. Soms doet een kind de Doorstroomtoets beter dan wat de school eerst dacht. Als dat zo is, kan de school het schooladvies opwaarderen.

zo werkt de route 8 doorstroomtoets

Route8 is een eindtoets voor groep 8. De afbeelding toont een voorbeeldvraag om rekenen en taal te oefenen.

De Route 8 Doorstroomtoets is adaptieve toets op de computer/tablet: hoe meer goede antwoorden, hoe hoger het niveau van de vragen wordt.

De Route 8 Doorstroomtoets bestaat uit Taal en Rekenen. TAAL: Leesvaardigheid: een tekst moet op het scherm gelezen worden. Daarna moeten er vragen over die tekst worden beantwoord. Bij Taalverzorging krijg je vragen over leestekens en spelling. Bij Woordenschat wordt getest op de juiste betekenis van woorden en uitdrukkingen. In Begrippenlijst komt zinsontleding aan bod. REKENEN: Getallen, Meetkunde, Verbanden (bijv. grafieken aflezen) en Verhoudingen.

route 8 doorstroomtoets: de uitslag

afbeelding van de cover van de Route8 advieswijzer en eindtoets

Van elke leerling ontvangt de school medio maart de uitslag en het schooladvies. Leerling en ouders worden uiterlijk 24 maart geïnformeerd.

Het brugklasniveau dat bij de leerling past, hangt niet alleen af van de scores van de leerling op taal en rekenen. Factoren als werkhouding, intelligentie en motivatie spelen ook een duidelijke rol bij het advies van de basisschool.
Als jouw kind de Route 8 Doorstroomtoets beter doet dan het eerste advies van de school, dan kan de school het advies verhogen. Maar soms denkt de school dat een hoger advies niet goed is voor het kind. Dan blijft het advies hetzelfde. De school moet dan wel uitleggen waarom.

route 8 doorstroomtoets oefenen?

Mensen zeggen dat je niet hoeft te oefenen voor de Route 8 Doorstroomtoets. Maar oefenen helpt.. Op school oefent je kind immers ook niet voor niets? Met de Doorstroomtoets kan je kind laten zien welke vervolgonderwijs het aan kan. Dus is het goed om thuis ook te oefenen. Dat kan met extraas.nl p de computer of tablet met oefentoetsen van de Route 8 Doorstroomtoets.

Als je kind op extraas.nl oefentoetsen van de Route 8 Doorstroomtoets oefent, is hij/zij minder nerveus voor de echte Doorstroomtoets. Je kind voelt zich dan zekerder. Zo scoor je beter en krijg je het schooladvies dat bij je past. Bij extraas.nl kun je ook toegang krijgen voor alle leerstof Rekenen en Taal van lagere schoolgroepen. Het grote voordeel: als je iets van vroeger moeilijk vond, kun je dat nog eens oefenen.

Kies hieronder de gewenste modules en de gewenste toegangstijd om te leren en te oefenen voor de Doorstroomtoets groep 8.

direct bestellen?

bekend van tv
Stap 1:
Maak je keuze
Stap 2:
Persoonlijke gegevens
Stap 3:
Betaalwijze
Met extraas® kan je snel beter worden in rekenen en taal op elk leerniveau: basisschool, voortgezet onderwijs, mbo en hbo.
Met extraas® kan je hoger te scoren bij elke rekentoets, taaltoets, citotoets, ieptoets, diatoets, amntoets, nio-toets en wiscat-pabo-toets.
Inschrijven?

Stap 1. Kies eerst één van de zes (voordeel) pakketten.

Stap 2. Klik daarna op de gewenste toegangstijd. Daardoor wordt de juiste knop 'kopen' oranje.

TICKEN is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)
en is daardoor een erkende onderwijsinstelling als bedoeld in de Europese btw-richtlijn en is vrijgesteld van btw.
  • 14 dagen bedenktijd
  • “Uitstekend”
  • Erkende onderwijsinstelling
  • Veilig online betalen

Ontdek de voordelen van leren bij een erkende onderwijsinstelling! Bij ons zijn de prijzen vrijgesteld van btw, waardoor je voordelig uit bent. Kies je cursus, plaats je bestelling en start direct met de leukste manier van rekenen, taal leren en oefentoetsen doen!

Twijfel je nog? Geen zorgen! Als je nog niet of nauwelijks begonnen bent met de online cursus en/of proefexamens, kun je gebruikmaken van 14 dagen herroepingsrecht. Laat het ons simpelweg weten via extraas.nl/opzeggen en we geven binnen één werkdag opdracht dat jouw betaalde bedrag wordt teruggestort.

Zodra je je keuze hebt gemaakt, vragen we enkele persoonsgegevens. Daarna is het tijd om veilig te betalen via iDEAL, creditcard of PayPal, zonder verborgen kosten. Wij houden daar net zomin van als jij!

Geen automatische verlenging
Ook wordt er na afloop van de abonnementsperiode niet stilzwijgend verlengd. Wij zullen je netjes per e-mail vragen of je wilt verlengen. Wij respecteren je privacy en zorgen dat je persoonsgegevens vertrouwelijk en met zorg worden behandeld. Zie ook Privacy.

beoordeling van klanten
uitstekend
9,7
veilig en vertrouwd
gouden zegel dat staat voor ons streven naar honderd procent klanttevredenheid
veilig betalen, zonder extra kosten
iDeal Visa MasterCard PayPal
extraas superman cartoon