de AMN eindtoets groep 8 meet vaardigheden in rekenen en taal

de amn doorstroomtoets groep 8

de doorstroomtoets in groep 8

21% van de leerlingen in groep 8 schoort hoger dan het advies van de school en 17% scoort lager. Bron: DUO 2016

Alle leerlingen van groep 8 maken begin februari de verplichte Doorstroomtoets. Deze is in de plaats van de vroegere eindtoets voor het schooladvies.
De overheid betaalt en de basisschool maakt een keuze uit de Cito doorstroomtoets, IEP doorstroomtoets, Route8 Doorstroomtoets, DOE Doorstroomtoets, DIA Doorstroomtoets of de AMN Doorstroomtoets. De Doorstroomtoets geeft informatie of het schooladvies voor jouw kind juist is. Gemiddeld scoort één op de vijf leerlinge hoger dan het advies van de basisschool. Bij een hogere score kan een heroverweging plaatsvinden. Dit is echter geen verplichte bijstelling. Bij een lagere score telt het advies van de basisschool.
Noot: de Doorstroomtoets meet slechts je vaardigheden op taal en rekenen. Je kunt er niet voor zakken.

hoe de amn doorstroomtoets werkt

voorbeeld van een vraag uit een eindtoets van AMN

De AMN Doorstroomtoets wordt op een computer of tablet afgenomen. Deze toets is adaptief: als je steeds goede antwoorden geeft, worden de vragen van hoger niveau. Maak je een fout, dan wordt het weer iets eenvoudiger. Zo maakt elke leerling de eindtoets op zijn eigen niveau. De AMN Doorstroomtoets meet op Rekenen en Taal en duurt 2,5 uur.
Het onderdeel Rekenen meet: Getallen, Verhoudingen, Meetkunde en Verbanden. Het onderdeel Taalverzorging meet: Spelling, Werkwoordspelling en Leestekens. Het onderdeel (Begrijpend) Lezen meet: Leesteksten en Opzoeken.
PS:: het goede antwoord op de voorbeeldvraag links is antwoord 1: het dikgedrukte woord spel je met een enkele s.

amn advies middelbare school

een voorbeeld van de schooladviesrapportage van de amn toets

De AMN toets meet objectief de vaardigheden van de leerlingen en geeft uiteindelijk een schooladvies. De toets laat ook zien hoe de leerling scoort ten opzichte van de referentieniveaus. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de fundamentele niveaus 1F, 2F en 3F en een streefniveau 1S.
Aan het einde van de basisschool wordt 1F verwacht.
De resultaten zijn een goede basis voor het uiteindelijke advies dat de leerling krijgt voor de middelbare school.
De AMN totaalscore van de leerling ligt in het bereik van 0 - 1000. In het voorbeeld hiernaast scoort de leerling in het havobereik 518 - 659. Het advies is derhalve havo.

de amn doorstroomtoets oefenen?

Om optimaal te scoren voor de AMN Doorstroomtoets kan je thuis online oefenen met extraas®. Je krijgt ook toegang tot alle reken- en taalonderwerpen. Door te oefenen met de groep 8 oefentoetsen voor de Doorstroomtoets word je straks niet onaangenaam verrast. Je zal meer zelfvertrouwen hebben. Daardoor kun je beter scoren en verdien je het schooladvies dat bij jou past.

Noot: je krijgt bij extraas.nl niet alleen toegang tot de oefentoetsen en leerstof van groep 8 ook, maar ook toegang tot alle groepen eronder. Zo kun je beter worden in de reken- en taalonderwerpen die je eerder niet zo goed begreep.
Kies hieronder de gewenste modules en de gewenste toegangstijd om te leren en te oefenen voor de Doorstroomtoets groep 8.

direct bestellen?

bekend van tv
Stap 1:
Maak je keuze
Stap 2:
Persoonlijke gegevens
Stap 3:
Betaalwijze
Met extraas® kan je snel beter worden in rekenen en taal op elk leerniveau: basisschool, voortgezet onderwijs, mbo en hbo.
Met extraas® kan je hoger te scoren bij elke rekentoets, taaltoets, citotoets, ieptoets, diatoets, amntoets, nio-toets en wiscat-pabo-toets.
Inschrijven?

Stap 1. Kies eerst één van de zes (voordeel) pakketten.

Stap 2. Klik daarna op de gewenste toegangstijd. Daardoor wordt de juiste knop 'kopen' oranje.

TICKEN is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)
en is daardoor een erkende onderwijsinstelling als bedoeld in de Europese btw-richtlijn en is vrijgesteld van btw.
  • 14 dagen bedenktijd
  • “Uitstekend”
  • Erkende onderwijsinstelling
  • Veilig online betalen

Wij zijn een erkende onderwijsinstelling: de vermelde prijzen zijn daarom vrijgesteld van btw. Er zijn geen verborgen kosten. Mocht je nog twijfelen. Maak je keuze, bestel en je kan direct starten met de leukste manier van rekenen, taal en oefentoetsen.

Niet tevreden? Zolang je nog niet of nauwelijks gestart bent met de online cursus en/of proefexamens, heb je 14 dagen herroepingsrecht (bedenktijd). Laat het ons weten en binnen 1 werkdag betalen we het aankoopbedrag terug.

Nadat je je keuze hebt gemaakt, vragen we eerst je persoonsgegevens. Daarna kun je je betaalkeuze maken: beveiligd betalen middels iDEAL, credit card of Paypal. De vermelde prijzen zijn inclusief btw en er zijn geen verborgen kosten. Daar hebben wij zelf ook een hekel aan.

Geen automatische verlenging
Ook wordt er na afloop van de abonnementsperiode niet stilzwijgend verlengd. Wij zullen je netjes per e-mail vragen of je wilt verlengen. Wij respecteren je privacy en zorgen dat je persoonsgegevens vertrouwelijk en met zorg worden behandeld. Zie ook Privacy.

beoordeling van klanten
uitstekend
9,7
veilig en vertrouwd
gouden zegel dat staat voor ons streven naar honderd procent klanttevredenheid
veilig betalen, zonder extra kosten
iDeal Visa MasterCard PayPal
extraas superman cartoon