Het voordeel van extraas.nl is dat de oefentoetsen representatief zijn voor de wiscat-pabo rekentoets van Cito, de tijd wordt gemonitord, je de uitleg kan zien en... je achteraf de fout beantwoorde vragen nog eens kunt inzien.
vijf blije pabo studenten die geslaagd zijn voor hun wiscat pabo rekentoets

wiscat pabo rekentoets

de wiscat-pabo rekentoets

Om het rekenniveau te borgen van de afgestudeerden aan de pabo, de opleiding voor leerkrachten in het basisonderwijs, moeten pabostudent in het eerste jaar de landelijke entreetoets rekenen afleggen. Deze rekentoets wordt ook wel de wiscat-pabo, wiscat oefentoets of rekentoets pabo genoemd.

De wiscat-pabo rekentoets wordt landelijk vastgesteld om te bepalen of de instromende studenten wel aan de landelijk vastgestelde norm voldoen. De pabostudent moet slagen voor deze rekentoets om door te mogen in de opleiding. Iedere student heeft drie kansen om te slagen voor de rekentoets. Wie na drie keer de rekentoets niet heeft gehaald, krijgt een bindend studieadvies (bsa) en is verplicht te stoppen met de opleiding.

in het eerste studiejaar moet je de wiscat-pabo rekentoets met een voldoende afsluiten, anders moet je de studie beëindigen. In het vierde studiejaar volgt nog een Landelijke Kennistoets Wiskunde, ook wel LKT genoemd.

Je maakt de wiscat-pabo rekentoets bij de start van de studie. Haal je de landelijk vastgestelde norm niet, dan heb je nog tijd om jezelf bij te scholen via extraas®. Vóór het afsluiten van je propedeuse moet je de wiscat-pabo rekentoets halen. Haal je deze, alleen dan mag je verder met je studie.

wiscat-pabo rekentoets: zo gaat dat

De rekentoets wiscat-pabo is een adaptieve digitale toets. De moeilijkheidsgraad past zich aan op basis van rekenvaardigheid van de student. Je beantwoordt de opgaven met de muis of toetsenbord. De computer kijkt de antwoorden van de wiscat-pabo rekentoets meteen na. De te behalen score ligt tussen 0 en 200. De landelijke norm is 100 maar onderwijsinstellingen mogen zelf bepalen wat de ondergrens voor 'geslaagd' minimaal moet zijn.

De wiscat-pabo oefentoets bij extraas® bevat diverse onderdelen die tijdens het echte examen ook aan bod komen. Het gaat hierbij om twee onderdelen, hoofdrekenen en niet-hoofdrekenen: basisvaardigheden, breuken en procenten - verhoudingen, meten en meetkunde en informatieverwerking.

wiscat pabo rekentoets voorbeeldvraag

wiscat pabo rekentoets voorbeeld: de oppervlakte van een rechthoek is 36 vierkante meter. Van een andere rechtshoek zijn de lengte en breedte elke 3 maal zo groot. Wat is de oppervlakte van deze rechthoek?

pabo rekentoets in het examenjaar

In de laatste fase van de vierjarige opleiding krijgen de studenten opnieuw te maken met een pabo rekentoets. Voor deze toets moeten zij slagen om het diploma en dus lesbevoegdheid te kunnen behalen.
Het antwoord van de voorbeeldvraag: 36m2 x (3x3) = 324m2.

wiscat-pabo rekentoets oefenen

Wil je de wiscat-pabo rekentoets oefenen? Het is duidelijk dat jij als pabostudent de wiscat-pabo rekentoets wil halen om je droom te realiseren: voor je eigen klas staan. Met de modules ‘rekenen’ en ‘oefentoetsen’ van extraas® kan je je optimaal en heel snel voorbereiden op de wiscat-pabo rekentoets. Schrijf je nu in en je kan direct beginnen.

Bij extraas® zul je net als bij de officiële wiscat-pabo rekentoets een mix van hoofrekenopgaven en niet-hoofdrekenopgaven maken. Maar je kunt ook kiezen voor alleen hoofdrekenopgaven of alleen opgaven waar pen en papier zijn toegestaan. Zie de afbeelding links.

Na elke vraag zie je of jouw antwoord goed is en krijg je een duidelijke uitleg. Ook wordt de officiële cito tijdsnorm aangehouden. Een betere voorbereiding voor de wiscat-pabo rekentoets is er niet.

direct bestellen?

bekend van tv
Stap 1:
Maak je keuze
Stap 2:
Persoonlijke gegevens
Stap 3:
Betaalwijze
Met extraas® kan je snel beter worden in rekenen en taal op elk leerniveau: basisschool, voortgezet onderwijs, mbo en hbo.
Met extraas® kan je hoger te scoren bij elke rekentoets, taaltoets, citotoets, ieptoets, diatoets, amntoets, nio-toets en wiscat-pabo-toets.
Inschrijven?

Stap 1. Kies eerst één van de zes (voordeel) pakketten.

Stap 2. Klik daarna op de gewenste toegangstijd. Daardoor wordt de juiste knop 'kopen' oranje.

TICKEN is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)
en is daardoor een erkende onderwijsinstelling als bedoeld in de Europese btw-richtlijn en is vrijgesteld van btw.
  • 14 dagen bedenktijd
  • “Uitstekend”
  • Erkende onderwijsinstelling
  • Veilig online betalen

Ontdek de voordelen van leren bij een erkende onderwijsinstelling! Bij ons zijn de prijzen vrijgesteld van btw, waardoor je voordelig uit bent. Kies je cursus, plaats je bestelling en start direct met de leukste manier van rekenen, taal leren en oefentoetsen doen!

Twijfel je nog? Geen zorgen! Als je nog niet of nauwelijks begonnen bent met de online cursus en/of proefexamens, kun je gebruikmaken van 14 dagen herroepingsrecht. Laat het ons simpelweg weten via extraas.nl/opzeggen en we geven binnen één werkdag opdracht dat jouw betaalde bedrag wordt teruggestort.

Zodra je je keuze hebt gemaakt, vragen we enkele persoonsgegevens. Daarna is het tijd om veilig te betalen via iDEAL, creditcard of PayPal, zonder verborgen kosten. Wij houden daar net zomin van als jij!

Geen automatische verlenging
Ook wordt er na afloop van de abonnementsperiode niet stilzwijgend verlengd. Wij zullen je netjes per e-mail vragen of je wilt verlengen. Wij respecteren je privacy en zorgen dat je persoonsgegevens vertrouwelijk en met zorg worden behandeld. Zie ook Privacy.

beoordeling van klanten
uitstekend
9,7
veilig en vertrouwd
gouden zegel dat staat voor ons streven naar honderd procent klanttevredenheid
veilig betalen, zonder extra kosten
iDeal Visa MasterCard PayPal
extraas superman cartoon