vijf blije pabo studenten die geslaagd zijn voor hun wiscat pabo rekentoets

wiscat pabo rekentoets

de pabo rekentoets

het regent cijfers

Om het rekenniveau te borgen van de afgestudeerden aan de pabo, de opleiding voor leerkrachten in het basisonderwijs, moeten pabostudent in het eerste jaar een rekentoets afleggen. Deze rekentoets wordt ook wel de wiscat-pabo toets of pabo rekentoets genoemd.
De pabo rekentoets wordt landelijk vastgesteld om te bepalen of de instromende studenten wel aan de landelijk vastgestelde norm voldoen. De pabostudent moet slagen voor deze rekentoets om door te mogen in de opleiding. Iedere student heeft drie kansen om te slagen voor de rekentoets. Wie na drie keer de rekentoets niet heeft gehaald, krijgt een bindend studieadvies (bsa) en is verplicht te stoppen met de opleiding.

pabo rekentoets: zo gaat dat

De wiscat pabo rekentoets bevat vijf domeinen: hoofdrekenen, basisvaardigheden, breuken – procenten - verhoudingen, meten - meetkunde en informatieverwerking.

De rekentoets wiscat-pabo is een adaptieve digitale toets. De moeilijkheidsgraad past zich aan op basis van rekenvaardigheid van de student. De student beantwoordt de opgaven met de muis of toetsenbord. De computer kijkt de antwoorden meteen na.
De wiscat pabo rekentoets bevat vijf domeinen: hoofdrekenen, basisvaardigheden, breuken – procenten - verhoudingen, meten - meetkunde en informatieverwerking.

wiscat pabo rekentoets voorbeeldvraag

wiscat pabo rekentoets voorbeeld: de oppervlakte van een rechthoek is 36 vierkante meter. Van een andere rechtshoek zijn de lengte en breedte elke 3 maal zo groot. Wat is de oppervlakte van deze rechthoek?

pabo rekentoets in het examenjaar

In de laatste fase van de vierjarige opleiding krijgen de studenten opnieuw te maken met een pabo rekentoets. Voor deze toets moeten zij slagen om het diploma en dus lesbevoegdheid te kunnen behalen.
Het antwoord van de voorbeeldvraag: 36m2 x (3x3) = 324m2.

oefenen voor de pabo rekentoets?

Het is duidelijk dat jij als pabostudent de pabo rekentoets wil halen om je droom te realiseren: voor je eigen klas staan. Met de modules ‘rekenen’ en ‘oefentoetsen’ van extraas® kan je je optimaal en heel snel voorbereiden op de pabo rekentoets. Schrijf je nu in en je kan direct beginnen.

Via onderstaande oranje knop kan je naar de webshop.
Je kan er bepalen welke modules je wilt:
rekenen en/of oefentoetsen.

Verder >
beoordeling van klanten
uitstekend
9,7
veilig en vertrouwd
gouden zegel dat staat voor ons streven naar honderd procent klanttevredenheid
veilig betalen, zonder extra kosten
iDeal Visa MasterCard PayPal
Snel naar:
extraas superman cartoon