een wirwar van bont gekleurde letters vormen de achtergrond voor het Nederlandse taal oefenen voor groep 5 van het basisonderwijs via extraas.nl

nederlandse taal oefenen groep 5

taal oefenen in groep 5

In groep 3 en groep 4 heeft je kind de basis gelegd voor taal met lezen, schrijven, spelling, woordenschat en werkwoorden vervoegen. In groep 5 wordt taal flink uitgebreid. Ook wordt er naast kennis van de Nederlandse taal een groeiend inzicht van je kind verwacht. In groep 5 begint de verdieping van de Nederlandse taal: het begin van grammatica met zinsontleding, de trap van vergelijking, sterke en zwakke werkwoorden vervoegen...

Door spelenderwijs taal te oefenen op extraas® begrijpt je kind taal en ... zal taal ook leuk gaan vinden. Als cursist kies je zelf welke les je wilt doen. Na elke vraag volgt een uitleg. Zo leer je ook van je fouten. Taal oefenen wordt zo leuk en uitdagend!

Je kind kan vandaag al starten met taal oefenen groep 5.
Twijfel je nog? Probeer gratis een les spelling via de knop 'oefenen taal groep 5'. Direct inschrijven? Klik dan op knop 'bestel taal groep 5'.

interactief thuis taal oefenen in groep 5

Motiveer je kind in groep 5 om veel te lezen. Dat draagt heel erg bij aan de groei van zijn/haar woordenschat, die dit jaar met circa 2000-3000 woorden zal groeien. De zinnen en woorden worden langer. Spelling oefenen en de woordenschat laten groeien kun je ook thuis spelenderwijs op extraas®. In de online lessen van taal groep 5 kun je ook oefenen met de spellingregels van samengestelde woorden, meervoud, verkleinwoorden. Naast hoofdletters komen er in groep 5 nieuwe leestekens bij zoals punt, komma, uitroepteken, dubbele punt en vraagteken.

Als ouder kun je de resultaten van je kind volgen doordat je periodiek een e-mail met de leerresultaten op extraas® kunt ontvangen. Klik op de knop hieronder en bestel toegang tot 'taal' voor groep 5. Je kind kan dan vandaag nog ervaren hoe snel, goed maar ook op een boeiende, interactieve manier hij/zij Nederlandse taal kan oefenen en steeds beter wordt.

taal oefenen in groep 5: meer leerplezier

Heeft jouw kind uit groep 5 nu en dan wat steun nodig in de vorm van bijles taal? Met extraas® leer je alle taalonderwerpen uit groep 5: spelling, werkwoorden oftewel doewoorden, leestekens, woordenschat, grammatica, etc.

Denk aan synoniemen, lastige klankwoorden schrijven, verkleinwoorden (is het bloempje of bloemetje?), werkwoorden juist vervoegen, de woordtrap, et cetera. Natuurlijk kies je steeds zelf welk onderwerp taal uit groep 5 je wilt oefenen. Je ziet en hoort of je het goed doet, elke les weer. Door te oefenen met taal word je basis steeds beter, haal je hogere cijfers en groeit je zelfvertrouwen.

Je kunt al vanaf 1 maand toegang kiezen. Daarna stopt het automatisch of kun je verlengen.
Twijfel je nog? Probeer gratis een les spelling via de knop 'oefenen taal groep 5'. Voor prijzen, klik op de rechter knop: 'bestel taal groep 5'.

groep 5 taal oefenen: certificaten verdienen

Voor elke onderwerp binnen taal oefenen kan jouw kind een certificaat behalen. Dat is een mooie beloning om trots op te zijn. Zo'n extraas® certificaat verdien je als je een onderwerp met een voldoende hebt afgerond.

De afbeelding toont een voorbeeld van een certificaat in Nederlandse taal oefenen groep 5 dat verdiend is nadat een heel taalonderwerp in een bepaald schooljaar geheel en met een voldoende is afgerond.

taal oefenen groep 5: voorbeeld 'meervoud'

Dit is een voorbeeld van een vraag binnen de les taal oefenen groep 5 voor het onderdeel 'meervoud'.

Wat is het meervoud van het woord 'bankier'?

Voorbeeld van een vraag binnen Nederlandse taal oefenen groep 5 onderdeel meervoud: wat is het meervoud van het woord bankier?

taal oefenen groep 5: voorbeeld 'meervoud'

Door te klikken op een van de mogelijke antwoorden, zie je direct of het antwoord goed is en wordt de uitleg getoond. Ook wordt de betekenis van het woord geleerd.

Voorbeeld van een vraag en antwoord binnen Nederlandse taal oefenen groep 5 onderdeel meervoud van het woord bankier, dat is bankiers.

overzicht van alle hoofdonderwerpen voor Nederlandse taal op extraas®

groep 3 groep 4 groep 5 groep 6 groep 7 groep 8
abc sorteren abc sorteren abc sorteren      
spelling spelling spelling spelling spelling spelling
d, t of dt? d, t of dt? d, t of dt? d, t of dt? d, t of dt? d, t of dt?
synoniemen synoniemen synoniemen synoniemen synoniemen synoniemen
  leestekens leestekens leestekens leestekens leestekens
  verkleinwoorden verkleinwoorden verkleinwoorden verkleinwoorden verkleinwoorden
  tegengestelden tegengestelden tegengestelden tegengestelden tegengestelden
  woordkennis woordkennis woordkennis woordkennis woordkennis
  werkwoorden werkwoorden werkwoorden werkwoorden werkwoorden
  werkwrd vervoegen werkwrd vervoegen werkwrd vervoegen werkwrd vervoegen werkwrd vervoegen
  woordbenoeming woordbenoeming woordbenoeming woordbenoeming woordbenoeming
  categoriseren categoriseren categoriseren categoriseren categoriseren
    schrijffouten schrijffouten schrijffouten schrijffouten
    woordtrap woordtrap woordtrap woordtrap
    trap van vergelijking trap van vergelijking trap van vergelijking trap van vergelijking
    vragend/gebiedend vragend/gebiedend vragend/gebiedend vragend/gebiedend
    zinsontleding zinsontleding zinsontleding zinsontleding
    sterk/zwakke ww sterk/zwakke ww sterk/zwakke ww sterk/zwakke ww
      spreekwoorden etc. spreekwoorden etc. spreekwoorden etc.
      afkortingen afkortingen afkortingen
      pleonasme pleonasme pleonasme
      tautologie tautologie tautologie
        koppelwerkwoorden koppelwerkwoorden
        analogieën analogieën
          bedrijvend/lijdend
          hoofdzin/bijzin
          direct/indirecte rede
          contaminaties

direct bestellen?

bekend van tv
Stap 1:
Maak je keuze
Stap 2:
Persoonlijke gegevens
Stap 3:
Betaalwijze
Met extraas® kan je snel beter worden in rekenen en taal op elk leerniveau: basisschool, voortgezet onderwijs, mbo en hbo.
Met extraas® kan je hoger te scoren bij elke rekentoets, taaltoets, citotoets, ieptoets, diatoets, amntoets, nio-toets en wiscat-pabo-toets.
Inschrijven?

Stap 1. Kies eerst één van de zes (voordeel) pakketten.

Stap 2. Klik daarna op de gewenste toegangstijd. Daardoor wordt de juiste knop 'kopen' oranje.

TICKEN is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)
en is daardoor een erkende onderwijsinstelling als bedoeld in de Europese btw-richtlijn en is vrijgesteld van btw.
  • 14 dagen bedenktijd
  • “Uitstekend”
  • Erkende onderwijsinstelling
  • Veilig online betalen

Ontdek de voordelen van leren bij een erkende onderwijsinstelling! Bij ons zijn de prijzen vrijgesteld van btw, waardoor je voordelig uit bent. Kies je cursus, plaats je bestelling en start direct met de leukste manier van rekenen, taal leren en oefentoetsen doen!

Twijfel je nog? Geen zorgen! Als je nog niet of nauwelijks begonnen bent met de online cursus en/of proefexamens, kun je gebruikmaken van 14 dagen herroepingsrecht. Laat het ons simpelweg weten via extraas.nl/opzeggen en we geven binnen één werkdag opdracht dat jouw betaalde bedrag wordt teruggestort.

Zodra je je keuze hebt gemaakt, vragen we enkele persoonsgegevens. Daarna is het tijd om veilig te betalen via iDEAL, creditcard of PayPal, zonder verborgen kosten. Wij houden daar net zomin van als jij!

Geen automatische verlenging
Ook wordt er na afloop van de abonnementsperiode niet stilzwijgend verlengd. Wij zullen je netjes per e-mail vragen of je wilt verlengen. Wij respecteren je privacy en zorgen dat je persoonsgegevens vertrouwelijk en met zorg worden behandeld. Zie ook Privacy.

student
heb je een vraag?
laat ons het antwoord geven!
gouden zegel dat staat voor ons streven naar honderd procent klanttevredenheid
Wij streven naar 100% tevredenheid
extraas® is een activiteit van de erkende onderwijsinstelling TICKEN en biedt jou als consument een bewezen betrouwbare en veilige manier van online registratie, aankoop en garantie. Laat je ons binnen 14 dagen weten toch niet helemaal tevreden te zijn? Dan kun je opzeggen en krijg je je geld binnen een bankwerkdag terug.
wij zijn crkbo gecertificeerd; crkbo is de afkorting van Centraal Register Kort Beroepsonderwijs
CRKBO erkende onderwijsinstelling
TICKEN is een erkende onderwijsinstelling en is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Toetsing door het CRKBO houdt in dat je weet dat je met een instituut te maken hebt dat is getoetst op kwaliteit, zorgvuldigheid en betrouwbaarheid.
vergrootglas
Veilig
Onze website wordt periodiek gecontroleerd door een onafhankelijke partij middels een securityscan. De veiligheid van onze website is zeer belangrijk, want daardoor kan jij als gewaardeerd klant veilig winkelen, maar met als doel dat hackers géén toegang hebben tot onze website.
beoordeling van klanten
uitstekend
9,7
veilig en vertrouwd
gouden zegel dat staat voor ons streven naar honderd procent klanttevredenheid
veilig betalen, zonder extra kosten
iDeal Visa MasterCard PayPal
extraas superman cartoon