een leerling gebogen over zijn eindtoets

rekentoetsen oefenen

rekentoets oefenen

Bij extraas® l kun je een rekentoets oefenen op elk niveau. Of je nu op de basisschool zit, het voortgezet onderwijs, het middelbaar of hoger beroepsonderwijs, voor ieder bieden wij passende rekentoetsen aan.

Wist je dat je oor het gericht oefenen van een rekentoets op extraas® je gemiddeld 8% hoger scoren op je eindtoets? En dat heeft veel impact: voor basisschoolleerlingen in groep 8 kan een rekentoets oefenen zo het verschil maken tussen bijvoorbeeld mavo- of havoadvies, of tussen havo en vwo.

Bij extraas® kun je de volgende rekentoetsen oefenen:

handig: toegang tot alle rekentoetsen

groep 3
cito
iep
route8
amn
dia
groep 4
cito
iep
route8
amn
dia
groep 5
cito
iep
route8
amn
dia
groep 6
cito
iep
route8
amn
dia
groep 7
cito
iep
route8
amn
dia
groep 8
cito
iep
route8
amn
dia
doe
nio / nscct
2AER vmbo-BB
2A vmbo-BB
2ER vmbo
2F vmbo mbo-3
3ER havo vwo
3F mbo-4 havo vwo hbo
3F Wiscat Pabo hbo
Voorbeeld: wil je de eindtoets van groep 8 (citotoets, ieptoets, etc.) oefenen, dan open je onderdeel groep 8 / 1F. Wil je de entreetoets van groep 7 oefenen, dan open je onderdeel groep 7.

oefenen kan toetsscore 8% verhogen

logo’s van de universiteit van amsterdam en dagblad nrc

bericht uit het NRC van 01-02-2013

Kinderen kunnen door oefenen aanzienlijk hoger scoren op de Cito-toets. Oefenen kan het verschil maken tussen mavo- of havo-advies, of tussen havo en vwo. Dat zegt arbeids-en organisatiepsycholoog Jan te Nijenhuis van de Universiteit van Amsterdam in NRC Handelsblad. Volgens het Cito zelf heeft oefenen "geen enkele zin", maar dat is alleen van toepassing op het feit dat je het IQ van een persoon niet kan verhogen. Maar je kan met een goede reken-, taal-en oefentoetsen wel de vaardigheden verbeteren. En daardoor haalt de kandidaat een hogere score, die ook echt bij de persoon past.

Met training kan de score op een IQ-test gemiddeld 8 punten hoger uitvallen; de standaard is 100. Dat betekent een 8% verbetering en dat is heel erg veel. Dat geldt ook voor de Cito-toets, feitelijk een IQ-toets zegt Te Nijenhuis. Een verhoging van gemiddeld 8 punten per 100, dus 8%, is ook de limiet van de prestatieverbetering, zegt hij. Heel veel oefenen voegt daar niet meer aan toe.

extraas.nl bij SBS6 Quality Time op Zondag

SBS6 presentatrice Beau Nellissen sprak met extraas.nl over de eindtoets in groep 8 en het schooladvies dat daardoor nog naar boven bijgesteld kan worden.

rekenexamen oefenen alle niveaus

Wil je een rekenexamen oefenen? Dan ben je bij extraas® aan het juiste adres. Met behulp van onze rekentoetsen ben je goed voorbereid op je rekenexamen. Een basisschool kan tegenwoordig kiezen uit diverse aanbieders voor het afnemen van de eindtoets in groep 8. De eindtoets bevat alleen rekenen en taal. Welke gebruikt jouw basisschool: de CITO-toets, de DIA toets, de IEP toets, de Route8 toets of de AMN toets?

Op extraas® kan je je op ieder rekenexamen voorbereiden. Je kunt namelijk ook een rekenexamen oefenen voor het voortgezet onderwijs. Dit rekenexamen heet ook wel de VO-rekentoets. Je kunt je voorbereiden op dit rekenexamen door de rekentoets 2f en rekentoets 3f te oefenen.

Daarnaast bestaat er ook nog de Pabo-rekentoets. Deze rekentoets staat ook wel bekend als de Wiscat-rekentoets. Deze rekentoets is verplicht om te behalen in het eerste jaar van de Pabo. Ook op dat niveau is extraas® een echt hulpmiddel.

eindtoets groep 8 en het schooladvies

De basisschool neemt in groep 8 een eindtoets af. Die toetst de kennis die leerlingen hebben van rekenen en taal. Alle leerlingen van groep 8 maken de eindtoets: leerlingen in het regulier onderwijs, speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs. Als een leerling op basis van de groep 8 eindtoets een hoger advies krijgt dan het schooladvies, moeten scholen het schooladvies heroverwegen. Een heroverweging kan leiden tot een bijstelling van het advies naar boven, ook als het om ‘half’ schoolniveau gaat. Bijvoorbeeld: een havo-advies kan een havo/vwo-advies worden, als dat het advies is op basis van de eindtoets. Met dit definitieve schooladvies kan een leerling naar een middelbare school van het hogere schooltype.

Middelbare scholen baseren de toelating van leerlingen op het schooladvies dat de basisschool geeft. De middelbare school mag leerlingen geen eigen extra toetsen laten afleggen om leerlingen te selecteren. Ook mag de school zich bij de toelating niet baseren op toetsen van het leerlingvolgsysteem (LVS) of een IQ-test zoals NIO. De basisschool betrekt deze gegevens wel bij het maken van het schooladvies voor de groep 8 leerling. Overigens heb je via het onderdeel 'oefentoetsen' bij extraas.nl niet alleen toegang tot alle oefentoetsen voor de eindtoets groep 8, maar ook toegang tot de oefenstof voor de NIO IQ-test.

eindtoets groep 8 rekentoets oefenen kan met extraas.nl

direct bestellen?

bekend van tv
Stap 1:
Maak je keuze
Stap 2:
Persoonlijke gegevens
Stap 3:
Betaalwijze
Met extraas® kan je snel beter worden in rekenen en taal op elk leerniveau: basisschool, voortgezet onderwijs, mbo en hbo.
Met extraas® kan je hoger te scoren bij elke rekentoets, taaltoets, citotoets, ieptoets, diatoets, amntoets, nio-toets en wiscat-pabo-toets.
Inschrijven?

Stap 1. Kies eerst één van de zes (voordeel) pakketten.

Stap 2. Klik daarna op de gewenste toegangstijd. Daardoor wordt de juiste knop 'kopen' oranje.

TICKEN is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)
en is daardoor een erkende onderwijsinstelling als bedoeld in de Europese btw-richtlijn en is vrijgesteld van btw.
  • 14 dagen bedenktijd
  • “Uitstekend”
  • Erkende onderwijsinstelling
  • Veilig online betalen

Ontdek de voordelen van leren bij een erkende onderwijsinstelling! Bij ons zijn de prijzen vrijgesteld van btw, waardoor je voordelig uit bent. Kies je cursus, plaats je bestelling en start direct met de leukste manier van rekenen, taal leren en oefentoetsen doen!

Twijfel je nog? Geen zorgen! Als je nog niet of nauwelijks begonnen bent met de online cursus en/of proefexamens, kun je gebruikmaken van 14 dagen herroepingsrecht. Laat het ons simpelweg weten via extraas.nl/opzeggen en we geven binnen één werkdag opdracht dat jouw betaalde bedrag wordt teruggestort.

Zodra je je keuze hebt gemaakt, vragen we enkele persoonsgegevens. Daarna is het tijd om veilig te betalen via iDEAL, creditcard of PayPal, zonder verborgen kosten. Wij houden daar net zomin van als jij!

Geen automatische verlenging
Ook wordt er na afloop van de abonnementsperiode niet stilzwijgend verlengd. Wij zullen je netjes per e-mail vragen of je wilt verlengen. Wij respecteren je privacy en zorgen dat je persoonsgegevens vertrouwelijk en met zorg worden behandeld. Zie ook Privacy.

beoordeling van klanten
uitstekend
9,7
veilig en vertrouwd
gouden zegel dat staat voor ons streven naar honderd procent klanttevredenheid
veilig betalen, zonder extra kosten
iDeal Visa MasterCard PayPal
extraas superman cartoon