een hand met een potlood die antwoorden aankruist.

de 2A rekentoets

rekenen referentieniveaus

een overzicht van de rekenreferentieniveaus per onderwijstype: 2A voor vmbo-bb

de 2A rekentoets voor vmbo-bb

In het voortgezet onderwijs was deelname aan de vo-rekentoets verplicht voor alle eindexamenleerlingen. Voor wie het vmbo BB volgt maar het 2F-niveau te lastig was, was er de 2A-rekentoets. De vo-rekentoets is afgeschaft: rekenen is nu onderdeel van het vak wiskunde.

Qua inhoud is het verschil tussen 2A en 2F niet heel groot. De opgaven zijn eenvoudiger omschreven en de rekenactiviteit is minder complex. Tevens zijn meer rekenopgaven dicht bij de belevingswereld van de leerling. De rekentoets 2A-ER was voor leerlingen met ernstige rekenproblemen.

Bij extraas.nl wordt er veel aandacht besteed aan de uitleg na iedere vraag, zodat je begrijpt waarom een antwoord goed of fout is.

aantal vragen en tijd voor de 2A rekentoets

tabel: 2A en 2F opgaven 90 minuten en 3F 150 minuten

Voor 2A en 2F is er 90 minuten de tijd om de toets te maken, voor 3F heeft de leerling 120 minuten de tijd. Leerlingen met ernstige rekenproblemen krijgen voor het 2A-ER 30 minuten langer de tijd en minder vragen: 30 in totaal.
Het is mogelijk om heen- en weer te bladeren tussen de opgaven zodat de leerling een eigen strategie kan bepalen bij de keuze van de volgorde van te maken opgaven, en hij kan ook terug naar een eerder gemaakte opgave en het antwoord alsnog wijzigen.

inhoud rekentoets 2A

een pictogram van een handrekenmachine

Het rekenexamen 2A kent - net als het rekenexamen 2F - twee delen: deel 1 met opgaven waarbij de rekenmachine niet beschikbaar is en deel 2 met opgaven waarbij de rekenmachine wel beschikbaar is in het examenprogramma.
Evenals in het rekenexamen 2F is bij een opgave geen rekenmachine beschikbaar als deze niet nodig is. Bijvoorbeeld bij 268 – 135 en 60% van € 200 is de rekenmachine niet beschikbaar, maar bij de meer complexe 335-268 en 60% van € 190 weer wel.

oefenen voor de 2A-rekentoets?

Je kan je optimaal en heel snel voorbereiden op de 2A-rekentoets. Wij van extraas® helpen je graag. Je kan de rekenonderwerpen eindelijk beter begrijpen en betere cijfers halen voor rekenen en/of rekentoetsen oefenen. Schrijf je nu in en je kan direct beginnen. Succes!

Via onderstaande oranje knop kan je naar de webshop.

bestel de 2A rekentoetsen

direct bestellen?

bekend van tv
Stap 1:
Maak je keuze
Stap 2:
Persoonlijke gegevens
Stap 3:
Betaalwijze
Met extraas® kan je snel beter worden in rekenen en taal op elk leerniveau: basisschool, voortgezet onderwijs, mbo en hbo.
Met extraas® kan je hoger te scoren bij elke rekentoets, taaltoets, citotoets, ieptoets, diatoets, amntoets, nio-toets en wiscat-pabo-toets.
Inschrijven?

Stap 1. Kies eerst één van de zes (voordeel) pakketten.

Stap 2. Klik daarna op de gewenste toegangstijd. Daardoor wordt de juiste knop 'kopen' oranje.

TICKEN is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)
en is daardoor een erkende onderwijsinstelling als bedoeld in de Europese btw-richtlijn en is vrijgesteld van btw.
  • 14 dagen bedenktijd
  • “Uitstekend”
  • Erkende onderwijsinstelling
  • Veilig online betalen

Ontdek de voordelen van leren bij een erkende onderwijsinstelling! Bij ons zijn de prijzen vrijgesteld van btw, waardoor je voordelig uit bent. Kies je cursus, plaats je bestelling en start direct met de leukste manier van rekenen, taal leren en oefentoetsen doen!

Twijfel je nog? Geen zorgen! Als je nog niet of nauwelijks begonnen bent met de online cursus en/of proefexamens, kun je gebruikmaken van 14 dagen herroepingsrecht. Laat het ons simpelweg weten via extraas.nl/opzeggen en we geven binnen één werkdag opdracht dat jouw betaalde bedrag wordt teruggestort.

Zodra je je keuze hebt gemaakt, vragen we enkele persoonsgegevens. Daarna is het tijd om veilig te betalen via iDEAL, creditcard of PayPal, zonder verborgen kosten. Wij houden daar net zomin van als jij!

Geen automatische verlenging
Ook wordt er na afloop van de abonnementsperiode niet stilzwijgend verlengd. Wij zullen je netjes per e-mail vragen of je wilt verlengen. Wij respecteren je privacy en zorgen dat je persoonsgegevens vertrouwelijk en met zorg worden behandeld. Zie ook Privacy.

beoordeling van klanten
uitstekend
9,7
veilig en vertrouwd
gouden zegel dat staat voor ons streven naar honderd procent klanttevredenheid
veilig betalen, zonder extra kosten
iDeal Visa MasterCard PayPal
extraas superman cartoon