gekleurde achtergrond van deze extraas pagina

de dia droomtoets voor groep 8

de doorstroomtoets in groep 8

21% van de leerlingen in groep 8 schoort hoger dan het advies van de school en 17% scoort lager. Bron: DUO 2016

Alle leerlingen in groep 8 worden getest met de Doorstroomtoets. In deze toets gaan kinderen vragen maken over rekenen, begrijpend lezen en taal. Goed om te weten: de Doorstroomtoets is geen examen. Dus kinderen kunnen niet slagen of zakken voor de Doorstroomtoets.

De juf of meester geeft een schooladvies op basis van de resultaten vanaf groep 6. Dat advies wordt vergeleken met het advies naar aanleiding van de Doorstroomtoets. Als de Doorstroomtoets zegt dat een kind een hoger niveau aankan, dan kijkt de school opnieuw naar het schooladvies. Als een kind bijvoorbeeld het advies heeft voor praktijkonderwijs, en de Gemiddeld scoort één op de vijf leerlingen hoger dan het advies van de school. Neem in dat geval contact op met de school om te bepalen of er een heroverweging kan plaatsvinden. Dit is echter geen verplichte bijstelling.

de dia doorstroomtoets

kinderen in groep 8 doen de diatoets met een tablet en koptelefoon.

Elke basisschool moet een Doorstroomtoets afnemen en kan daarbij gratis kiezen uit de Cito doorstroomtoets, IEP doorstroomtoets, Route8 doorstroomtoets, AMN doorstroomtoets, DOE doorstroomtoets of de DIA Doorstroomtoets.
Bij de DIA Doorstroomtoets gebruikt de leerling een computer of tablet met koptelefoon. De digitale DIA Doorstroomtoets is adaptief: deze past zich aan tot het niveau van de leerling.
De DIA Doorstroomtoets duurt minder dan 3 uur en kan in één dagdeel worden afgenomen. Net als bij de oefentoetsvragen van extraas.nl wordt er steeds maar één vraag op het beeldscherm getoond.
De afname van de Doorstroomtoets vindt al in februari plaats. Medio maart ontvangen de scholen de uitslagen.

dia doorstroomtoets: taal en rekenen

Bij rekenen zijn de onderdelen

 • - getallen: optellen, aftrekken, 1+(2 x 3), etc.
 • - verhoudingen: breuken, procenten, etc.
 • - meten en meetkunde: oppervlakte, omtrek, etc.
 • - verbanden: tabellen en grafieken.

Bij Nederlandse taal zijn de onderdelen

 • - lezen: begrijpend lezen, samenvatten en opzoeken
 • - woordenschat: betekenis, synoniemen
 • - schrijven: fouten corrigeren
 • - taalverzorging: spelling, grammatica en leestekengebruik.

oefenen voor de dia eindtoets?

Elke leerling kan zich goed voorbereiden op de DIA Doorstroomtoets. Met de modules ‘rekenen’, taal’ en ‘oefentoetsen’ van extraas® vergroot je je zelfvertrouwen en je kennis. Dat doe je wanneer het jou uitkomt, op computer of tablet met een internetverbinding. Je krijgt de leerstof met duidelijke uitleg, oefenopgaven, games en proeftoetsen.

Als je goed geoefend hebt met extraas.nl, ben je minder zenuwachtig en heb je meer zelfvertrouwen. Zo kun je beter presteren en het schooladvies krijgen dat je verdient.
Als je bij extraas.nl oefent, krijg je toegang tot de oefentoetsen van de DIA Doorstroomtoets en reken- en taal-leerstof van groep 8. Maar je kunt ook oefenen met rekenen en taal van de lagere groepen. Zo kun je beter worden in de reken- en taalonderwerpen die je eerder nog niet zo goed begreep.
Kies hieronder de gewenste modules en de gewenste toegangstijd om te leren en te oefenen voor de DIA Doorstroomtoets groep 8.

direct bestellen?

bekend van tv
Stap 1:
Maak je keuze
Stap 2:
Persoonlijke gegevens
Stap 3:
Betaalwijze
Met extraas® kan je snel beter worden in rekenen en taal op elk leerniveau: basisschool, voortgezet onderwijs, mbo en hbo.
Met extraas® kan je hoger te scoren bij elke rekentoets, taaltoets, citotoets, ieptoets, diatoets, amntoets, nio-toets en wiscat-pabo-toets.
Inschrijven?

Stap 1. Kies eerst één van de zes (voordeel) pakketten.

Stap 2. Klik daarna op de gewenste toegangstijd. Daardoor wordt de juiste knop 'kopen' oranje.

TICKEN is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)
en is daardoor een erkende onderwijsinstelling als bedoeld in de Europese btw-richtlijn en is vrijgesteld van btw.
 • 14 dagen bedenktijd
 • “Uitstekend”
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Veilig online betalen

Wij zijn een erkende onderwijsinstelling: de vermelde prijzen zijn daarom vrijgesteld van btw. Er zijn geen verborgen kosten. Mocht je nog twijfelen. Maak je keuze, bestel en je kan direct starten met de leukste manier van rekenen, taal en oefentoetsen.

Niet tevreden? Zolang je nog niet of nauwelijks gestart bent met de online cursus en/of proefexamens, heb je 14 dagen herroepingsrecht (bedenktijd). Laat het ons weten en binnen 1 werkdag betalen we het aankoopbedrag terug.

Nadat je je keuze hebt gemaakt, vragen we eerst je persoonsgegevens. Daarna kun je je betaalkeuze maken: beveiligd betalen middels iDEAL, credit card of Paypal. De vermelde prijzen zijn inclusief btw en er zijn geen verborgen kosten. Daar hebben wij zelf ook een hekel aan.

Geen automatische verlenging
Ook wordt er na afloop van de abonnementsperiode niet stilzwijgend verlengd. Wij zullen je netjes per e-mail vragen of je wilt verlengen. Wij respecteren je privacy en zorgen dat je persoonsgegevens vertrouwelijk en met zorg worden behandeld. Zie ook Privacy.

beoordeling van klanten
uitstekend
9,7
veilig en vertrouwd
gouden zegel dat staat voor ons streven naar honderd procent klanttevredenheid
veilig betalen, zonder extra kosten
iDeal Visa MasterCard PayPal
extraas superman cartoon