extraas ouder helpt kind klimmen naar de top van succes met rekenen en taal

de cito eindtoets niveautoets n

eindtoets niveautoets n

een leerling zwoegt te midden van zijn klas aan de basistoets of niveautoets

Naast de bestaande CITO standaardtoets ‘Basis’ of Eindtoets B is er een gemakkelijkere versie voor leerlingen die minder sterk zijn in taal en rekenen, genaamd ‘Niveau’, Eindtoets N. Het is waarschijnlijk dat die kinderen naar het lager beroepsonderwijs gaan: brugklastype basisberoepsgerichte leerweg (BB) of kaderberoepsgerichte leerweg (KB). Zij kunnen beter met hun handen overweg dan met rekenen en taal. Bij de toetsen van het Cito Volgsysteem vallen hun scores vaak in de laagste twee niveaus.
Scholen laten ongeveer 1 op de 4 leerlingen (25%) de Niveautoets maken.

eindtoets n overlapt b

Loesje zegt: Door de Citotoets dacht ik even dat ’t leven uit 550 punten bestond

Een kwart van de opgaven komt terug in beide, de rest is anders. Omdat de Eindtoetsen B en N elkaar deels overlappen, scoort iedere leerling op dezelfde schaal en kan met beide niveaus dezelfde typen vervolgonderwijs worden geadviseerd. Allebei de toetsen, B en N, geven een score op dezelfde ‘schaal’ van 501 tot 550.

Een leerling die de ‘makkelijke’ toets maakt kan volgens het Cito best alsnog bijvoorbeeld een havoadvies krijgen, maar daar moet hij of zij wel meer vragen goed hebben dan degenen die de moeilijkere Eindtoets Basis afleggen.

oefenen helpt

oefenen voor de eindtoets maakt blije kinderen

De niveautoets is op een lager niveau geschreven, waardoor het kind minder moeite heeft met het begrijpen van de opgave. Daardoor zal het kind merken dat het veel meer vragen weet. Dat is goed voor het zelfvertrouwen.
Wat ook bewezen goed werkt is om goed voorbereid aan de eindtoets N te beginnen. Je kan tot 8% betere resultaten halen door goed te oefenen. Dat kan via de modules rekenen, taal en oefentoetsen van extraas®. Jouw kind kan kiezen welke onderwerpen van rekenen en taal extra aandacht nodig hebben. Hoe heerlijk is het als je kind blij is en snapt hoe het zit en vragen goed kan beantwoorden?

oefenen voor de N-toets van Cito

Of je kind in aanmerking komt voor de N-toets van Cito, moet je met de school bespreken. Sommige scholen maken geen gebruik van Cito maar van een andere toetsaanbieder, zoals IEP, Route8, DIA of AMN.

Als je een pakket wilt aanschaffen in onze webshop, is het van belang dat je kijkt naar de periode dat je toegang wil en voor welke modules. Pakket 1 geeft bijvoorbeeld toegang tot alle modules: rekenen, taal en de oefentoetsen met opgaven rekenen en taal.
Het voordeel daarvan is dat je op basis van de resultaten van de oefentoetsen kunt bepalen voor welke onderwerpen jouw kind extra oefening nodig heeft. Die onderwerpen vind je weer terug bij de

modules 'rekenen' en 'taal'. Je hebt na inschrijving sowieso toegang tot alle schoolniveaus/groepen.

Om te oefenen voor de N-toets adviseren we om eerst oefentoetsen van groep 6 en groep 7 te maken. Die zijn vergelijkbaar met veel vragen van de N-toets. Dat zorgt voor goede ervaring en zelfvertrouwen. Daarna kunnen alsnog groep 8 oefentoetsen gemaakt worden. Eventuele opgaven met uitgebreide verhaalsommen kun je desgewenst overslaan door een willekeurig antwoord te geven. Zulke vragen komen immers niet voor in de N-toets. Zo bereid je je optimaal voor.

direct bestellen?

bekend van tv
Stap 1:
Maak je keuze
Stap 2:
Persoonlijke gegevens
Stap 3:
Betaalwijze
Met extraas® kan je snel beter worden in rekenen en taal op elk leerniveau: basisschool, voortgezet onderwijs, mbo en hbo.
Met extraas® kan je hoger te scoren bij elke rekentoets, taaltoets, citotoets, ieptoets, diatoets, amntoets, nio-toets en wiscat-pabo-toets.
Inschrijven?

Stap 1. Kies eerst één van de zes (voordeel) pakketten.

Stap 2. Klik daarna op de gewenste toegangstijd. Daardoor wordt de juiste knop 'kopen' oranje.

TICKEN is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)
en is daardoor een erkende onderwijsinstelling als bedoeld in de Europese btw-richtlijn en is vrijgesteld van btw.
  • 14 dagen bedenktijd
  • “Uitstekend”
  • Erkende onderwijsinstelling
  • Veilig online betalen

Ontdek de voordelen van leren bij een erkende onderwijsinstelling! Bij ons zijn de prijzen vrijgesteld van btw, waardoor je voordelig uit bent. Kies je cursus, plaats je bestelling en start direct met de leukste manier van rekenen, taal leren en oefentoetsen doen!

Twijfel je nog? Geen zorgen! Als je nog niet of nauwelijks begonnen bent met de online cursus en/of proefexamens, kun je gebruikmaken van 14 dagen herroepingsrecht. Laat het ons simpelweg weten via extraas.nl/opzeggen en we geven binnen één werkdag opdracht dat jouw betaalde bedrag wordt teruggestort.

Zodra je je keuze hebt gemaakt, vragen we enkele persoonsgegevens. Daarna is het tijd om veilig te betalen via iDEAL, creditcard of PayPal, zonder verborgen kosten. Wij houden daar net zomin van als jij!

Geen automatische verlenging
Ook wordt er na afloop van de abonnementsperiode niet stilzwijgend verlengd. Wij zullen je netjes per e-mail vragen of je wilt verlengen. Wij respecteren je privacy en zorgen dat je persoonsgegevens vertrouwelijk en met zorg worden behandeld. Zie ook Privacy.

beoordeling van klanten
uitstekend
9,7
veilig en vertrouwd
gouden zegel dat staat voor ons streven naar honderd procent klanttevredenheid
veilig betalen, zonder extra kosten
iDeal Visa MasterCard PayPal
extraas superman cartoon