rekentoets een havo leerling kiest een antwoord op zijn rekenexamen

havo rekentoets oefenen

over de havo rekentoets

De overheid heeft besloten om voorlopig met ingang van het schooljaar 2019-2020 de bestaande rekentoets in het voortgezet onderwijs (VO) af te schaffen en vanaf dat schooljaar ook geen cijfer van de rekentoets op de cijferlijst meer op te nemen. De havo-rekentoets telt dus niet meer mee voor het havodiploma. Voorlopig zal 'rekenen' vooral een onderdeel van het vak wiskunde zijn. Voor leerlingen die geen wiskunde als examenvak hebben moet de school voorlopig een eigen rekentoets opzetten.

Voor veel vervolgstudies en beroepsopleidingen is het belangrijk dat je goed kan rekenen. Daarom krijgen toekomstige studenten vaak diagnostische rekentoetsen te maken om toe worden gelaten tot een studie of opleiding. Zo is er bijvoorbeeld de verplichte Wiscat-Pabo-rekentoets voor toekomstige pabostudenten. Rekenen en rekentoetsen oefenen op extraas.nl kan net het verschil zijn tussen wel of niet beginnen met je gewenste studie.

3F rekentoets voor havo

groep 3
cito
iep
route8
amn
dia
groep 4
cito
iep
route8
amn
dia
groep 5
cito
iep
route8
amn
dia
groep 6
cito
iep
route8
amn
dia
groep 7
cito
iep
route8
amn
dia
groep 8
cito
iep
route8
amn
dia
doe
nio / nscct
2AER vmbo-BB
2A vmbo-BB
2ER vmbo
2F vmbo mbo-3
3ER havo vwo
3F mbo-4 havo vwo hbo
3F Wiscat Pabo hbo

Een havo leerling kan rekentoetsen oefenen op 3F havo niveau, maar ook op het eenvoudiger 3ER-niveau, 2F-niveau etc.

rekentoets havo oefenen

Bij extraas.nl kun je online de rekentoets havo oefenen. Je oefent hier niet alleen maar wat sommetjes, maar je krijgt voor ieder rekenonderwerp eerst een korte en duidelijke uitleg door middel van animatie. Vervolgens maak je de sommen die bij dat rekenonderwerp horen en krijg je na iedere vraag te zien of deze goed of fout beantwoord is.

Bereid je goed voor op het rekenexamen havo en oefen hier alle onderwerpen die terugkomen in je examen. Je oefent vragen die vergelijkbaar zijn met de echte rekentoets zoals opgesteld onder toezicht van het College voor Toetsen en Examens. Na iedere vraag zie je of deze goed of fout beantwoord is en krijg je ook een uitleg waarom een vraag eventueel fout is, zodat je hiervan kan leren.

niveau 3F voorbeeldvraag met antwoord en uitleg
3F rekentoets oefenen voorbeeld extraas.nl

onderdelen rekenexamen havo

Het rekenexamen havo bestaat uit vier hoofdonderwerpen. Bij Extraas.nl kun je al deze vier hoofdonderwerpen oefenen. Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

30% Getallen, zoals breuken, positieve en negatieve getallen, procenten, machtsverheffen (niet alleen kwadraat), worteltrekken en formules. In het rekenexamen 3F wordt kennis van de volgorde van bewerkingen getoetst in contextopgaven en berekeningen met haakjes.

30% Verhoudingen, zoals schaalgrootte en reeksen.

20% Meten en meetkunde: de grootheden lengte en omtrekken, oppervlakte, inhoud, gewicht, temperatuur, snelheid en geheugenomvang (byte, kb, …). Het omrekenen standaardmaat naar afgeleide maten (bijv. m2, are, hectare; liter, kuub, hectoliter).

20% Verbanden: grafieken en diagrammen, rekenkundig gemiddelde en formules met betekenisvolle variabelen.

rekentoetsen oefenen of bijles rekenen?

Bij extraas® kun je de op alle niveaus VO-rekentoetsen oefenen: rekentoets 2a, rekentoets 2f, rekentoets 3f, rekentoets havo, rekentoets vwo en voor leerlingen met ernstige rekenproblemen er-rekentoetsen.

Als je kiest voor het oefenen van rekentoetsen, dan kan je van je fouten leren, omdat bij elke vraag ook direct wordt gemeld of je deze goed of fout hebt beantwoord. Je krijgt ook direct de uitleg en dat is leerzaam.

Wanneer je echter weet wat je zwakheden zijn, bijvoorbeeld procenten, breuken of het omrekenen van eenheden, dan kan je er voor kiezen om het onderdeel 'rekenen' te kiezen op extraas.nl. Daarmee doorloop je zelfstandig een rekenonderwerp als online bijles. Alle rekenonderwerpen uit de leerlijnen worden aangeboden in het abonnement 'rekenen'. Als je eerst wilt weten hoe het werkt, kan je links op de link of op de afbeelding klikken. Probeert het nu of ga direct naar de webshop.

rekenen gratis proberen? klik hier.
extraas rekenen getallen
getallen
extraas rekenen optellen, optelsommen
optellen
extraas rekenen aftrekken, aftreksommen
aftrekken
extraas rekenen keersommen, vermenigvuldigen
keer
extraas rekenen deelsommen, delen
delen
extraas rekenen breuken
breuken
extraas rekenen 3D figuren, ruimtelijk inzicht
3D figuren
extraas rekenen grafieken en diagrammen
grafieken
extraas rekenen met geld
geld
extraas rekenen sorteren
sorteren
extraas rekenen met tijd en klokkijken
tijd
extraas rekenen met lengte en lenge-eenheden
lengte
extraas rekenen met omtrek en oppervlakte
omtrek oppervlakte
extraas rekenen met inhoud of volume
inhoud volume
extraas rekenen met gewichten
gewicht
extraas rekenen met temperatuur, Celsius, Fahrenheit, Kelvin
temperatuur
extraas rekenen met snelheidsberekeningen
snelheid
extraas rekenen met procenten
procent
extraas rekenen met machten
machten
extraas rekenen met wortels, worteltrekken
wortels

Klik en je krijgt toegang tot de bijles rekenen over het onderwerp 'gewicht'. Je kan zo ervaren hoe extraas® werkt met uitlegvideo's, oefeningen, rekengames en een hulplijn als je het even niet meer

direct bestellen?

bekend van tv
Stap 1:
Maak je keuze
Stap 2:
Persoonlijke gegevens
Stap 3:
Betaalwijze
Met extraas® kan je snel beter worden in rekenen en taal op elk leerniveau: basisschool, voortgezet onderwijs, mbo en hbo.
Met extraas® kan je hoger te scoren bij elke rekentoets, taaltoets, citotoets, ieptoets, diatoets, amntoets, nio-toets en wiscat-pabo-toets.
Inschrijven?

Stap 1. Kies eerst één van de zes (voordeel) pakketten.

Stap 2. Klik daarna op de gewenste toegangstijd. Daardoor wordt de juiste knop 'kopen' oranje.

TICKEN is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)
en is daardoor een erkende onderwijsinstelling als bedoeld in de Europese btw-richtlijn en is vrijgesteld van btw.
  • 14 dagen bedenktijd
  • “Uitstekend”
  • Erkende onderwijsinstelling
  • Veilig online betalen

Ontdek de voordelen van leren bij een erkende onderwijsinstelling! Bij ons zijn de prijzen vrijgesteld van btw, waardoor je voordelig uit bent. Kies je cursus, plaats je bestelling en start direct met de leukste manier van rekenen, taal leren en oefentoetsen doen!

Twijfel je nog? Geen zorgen! Als je nog niet of nauwelijks begonnen bent met de online cursus en/of proefexamens, kun je gebruikmaken van 14 dagen herroepingsrecht. Laat het ons simpelweg weten via extraas.nl/opzeggen en we geven binnen één werkdag opdracht dat jouw betaalde bedrag wordt teruggestort.

Zodra je je keuze hebt gemaakt, vragen we enkele persoonsgegevens. Daarna is het tijd om veilig te betalen via iDEAL, creditcard of PayPal, zonder verborgen kosten. Wij houden daar net zomin van als jij!

Geen automatische verlenging
Ook wordt er na afloop van de abonnementsperiode niet stilzwijgend verlengd. Wij zullen je netjes per e-mail vragen of je wilt verlengen. Wij respecteren je privacy en zorgen dat je persoonsgegevens vertrouwelijk en met zorg worden behandeld. Zie ook Privacy.

beoordeling van klanten
uitstekend
9,7
veilig en vertrouwd
gouden zegel dat staat voor ons streven naar honderd procent klanttevredenheid
veilig betalen, zonder extra kosten
iDeal Visa MasterCard PayPal
extraas superman cartoon