een wirwar van cijfers vormen de achtergrond voor het rekenen oefenen voor groep 6 van het basisonderwijs via extraas.nl

rekenen oefenen groep 6

rekenen - wiskunde oefenen in groep 6

Rekenen doe je elke dag. Je berekent de tijd die je te laat bent, een afstand, wisselgeld, kosten, oppervlakte, de inhoud van glas, de korting tijdens een uitverkoop, temperatuurdaling, breuken, deelsommen, etc. Sinds 1985 is rekenen - wiskunde overigens de officiële naam voor het vakgebied rekenen. Maar iedereen en bij extraas® ook gebruiken we 'rekenen'.

Rekenen oefenen voor groep 6 begint steeds met een minuut duidelijke uitleg per video. Daarna gaat je kind rekensommen oefenen: leren door te doen. Vaak worden er rekengames gebruikt. Van eenvoudig naar uitdagend. Elk antwoord, goed of fout, krijgt een uitleg. Zo leer je bij de rekenoefeningen ook van fouten. Zo word je snel beter in rekenen.

Jouw kind kan straks al starten met rekenen groep 6. Twijfel je nog? Probeer gratis via 'oefenen rekenen groep 6' met enkele lessen over getallen en Romeinse cijfers. Direct inschrijven en beginnen? Klik hieronder op de knop 'bestel rekenen groep 6'.

groep 6 rekentoets? rekenen oefenen helpt

De rekentoets voor het LVS (leerlingvolgsysteem) worden in groep 6 meestal halverwege en tegen het einde van groep 6 afgenomen met bijvoorbeeld een citotoets of ieptoets. Wist je dat de uitslagen meetellen voor de voorspelling van het schooladvies voor het voortgezet onderwijs schooladvies? Goed voorbereiden door rekenen te oefenen is daarom belangrijk: de helft van die toetsen in groep 6 bestaat uit rekensommen. Door in groep 6 rekenen te oefenen haal je het optimale uit je kind. Zo komt je kind straks op een hoger schoolniveau en vooral: een kind dat kan rekenen is blijer.

Met extraas® rekenen kan een leerling uit groep 6 oefenen en beter worden in rekenen. Dat kan met elke computer, tablet of smartphone met internetverbinding. Als supporter kun je als ouder de voortgang van je kind volgen doordat je periodiek een e-mail met 'studieresultaten' kunt ontvangen.

Klik op de knop hieronder en bestel. Je kind kan direct ervaren hoe snel en goed je rekenen kan leren op een leuke manier.

rekenen oefenen op groep 6 niveau?

Als jouw kind in groep 6 zit en je hebt gemerkt dat hij/zij wel wat 'bijles' kan gebruiken, dan is deze methode ideaal. Op extraas® komen alle leerdoelen rekenen aan bod: rekensommen om breuken te oefenen, deelsommen, redactiesommen, etc. Zie ook het overzicht onder onderstaande voorbeelden.

Je kunt je eigen volgorde kiezen binnen groep 6 rekenen oefenen. En je bepaalt zelf hoe lang en wanneer je wilt oefenen met rekenen. Als je beter wordt in rekenen, ga je met meer plezier naar school. Je zelfvertrouwen groeit met de hogere cijfers die je haalt.

Benieuwd? Twijfel je nog? Probeer gratis via 'oefenen rekenen groep 6'.

Je kunt bijvoorbeeld eerst 1 maand proberen. Je kunt ook voor een langere tijd inschrijven. Voor de prijzen en bestellen, klik op de knop 'bestel rekenen groep 6'.

breuken oefenen in groep 6: een uitleg

Na de 1-minuut video 'breuken' oefen je rekensommen met breuken. Het niveau van oefenen wordt rustig opgebouwd.

breuken oefenen in rekenen groep 6

Dit is een voorbeeld van het begin over breuken in redactiesommen oftewel verhaalsommen.

rekenen oefenen groep 6 afbeelding waarbij een vraag wordt getoond over het thema samengestelde breuken

breuken oefenen in rekenen groep 6

Er is een antwoord gekozen en je ziet direct of het antwoord goed of fout is en waarom. Je leert het beste van je fouten.

rekenen oefenen groep 6 afbeelding  over het thema samengestelde breuken waarbij het antwoord van de cursist is gecontroleerd: er wordt getoond of het antwoord goed is en de uitleg wordt getoond

rekenen - wiskunde op de basisschool overzicht

groep 3 groep 4 groep 5 groep 6 groep 7 groep 8
getallen tot 20 getallen tot 100 getallen tot 1000 getallen tot 1000 getallen tot 10.000 getallen
optellen optellen optellen optellen optellen optellen
aftrekken aftrekken aftrekken aftrekken aftrekken aftrekken
keersommen keersommen keersommen keersommen keersommen keersommen
klokkijken en tijd klokkijken en tijd klokkijken en tijd klokkijken en tijd klokkijken en tijd klokkijken en tijd
geld geld geld geld geld geld
bussommen bussommen bussommen bussommen bussommen bussommen
piramidesommen piramidesommen piramidesommen piramidesommen piramidesommen piramidesommen
tafels 1, 2, 5 en 10 tafels van 1 t/m 10 tafels van 1 t/m 12 tafels van 1 t/m 12 tafels van 1 t/m 12 tafels van 1 t/m 12
3D/ruimtelijk inzicht 3D/ruimtelijk inzicht 3D/ruimtelijk inzicht 3D/ruimtelijk inzicht 3D/ruimtelijk inzicht 3D/ruimtelijk inzicht
tabel en grafiek tabellen en grafieken tabellen en grafieken tabellen en grafieken tabellen en grafieken tabellen en grafieken
sorteren sorteren sorteren sorteren sorteren sorteren
lengte: schatten, liniaal lengte: eenheden lengte: omrekenen lengte: omrekenen lengte: omrekenen lengte: omrekenen
volume: liter volume: omrekenen volume: balk volume: be- en omrekenen volume: be- en omrekenen volume: be- en omrekenen
    breuken breuken breuken breuken
    omtrek en oppervlakte omtrek en oppervlakte omtrek en oppervlakte omtrek en oppervlakte
    gewicht: gram en kg gewicht: g, kg, ton gewicht: omrekenen gewicht: omrekenen
    temperatuur: aflezen temperatuur: aflezen temperatuur: aflezen Celsius en Fahrenheit
      afronden afronden afronden
      romeinse getallen romeinse getallen romeinse getallen
      schaalberekening schaalberekening schaalberekening
      kommagetallen kommagetallen kommagetallen
      sorteren sorteren sorteren
        gemende bewerkingen gemende bewerkingen
        basisfiguren basisfiguren
        snelheid: km/h en m/s afstand berekenen
        procenten procenten
          machtsverheffen
          positieve en negatieve getallen
          priemgetallen
          worteltrekken

direct bestellen?

bekend van tv
Stap 1:
Maak je keuze
Stap 2:
Persoonlijke gegevens
Stap 3:
Betaalwijze
Met extraas® kan je snel beter worden in rekenen en taal op elk leerniveau: basisschool, voortgezet onderwijs, mbo en hbo.
Met extraas® kan je hoger te scoren bij elke rekentoets, taaltoets, citotoets, ieptoets, diatoets, amntoets, nio-toets en wiscat-pabo-toets.
Inschrijven?

Stap 1. Kies eerst één van de zes (voordeel) pakketten.

Stap 2. Klik daarna op de gewenste toegangstijd. Daardoor wordt de juiste knop 'kopen' oranje.

TICKEN is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)
en is daardoor een erkende onderwijsinstelling als bedoeld in de Europese btw-richtlijn en is vrijgesteld van btw.
  • 14 dagen bedenktijd
  • “Uitstekend”
  • Erkende onderwijsinstelling
  • Veilig online betalen

Ontdek de voordelen van leren bij een erkende onderwijsinstelling! Bij ons zijn de prijzen vrijgesteld van btw, waardoor je voordelig uit bent. Kies je cursus, plaats je bestelling en start direct met de leukste manier van rekenen, taal leren en oefentoetsen doen!

Twijfel je nog? Geen zorgen! Als je nog niet of nauwelijks begonnen bent met de online cursus en/of proefexamens, kun je gebruikmaken van 14 dagen herroepingsrecht. Laat het ons simpelweg weten via extraas.nl/opzeggen en we geven binnen één werkdag opdracht dat jouw betaalde bedrag wordt teruggestort.

Zodra je je keuze hebt gemaakt, vragen we enkele persoonsgegevens. Daarna is het tijd om veilig te betalen via iDEAL, creditcard of PayPal, zonder verborgen kosten. Wij houden daar net zomin van als jij!

Geen automatische verlenging
Ook wordt er na afloop van de abonnementsperiode niet stilzwijgend verlengd. Wij zullen je netjes per e-mail vragen of je wilt verlengen. Wij respecteren je privacy en zorgen dat je persoonsgegevens vertrouwelijk en met zorg worden behandeld. Zie ook Privacy.

student
heb je een vraag?
laat ons het antwoord geven!
gouden zegel dat staat voor ons streven naar honderd procent klanttevredenheid
Wij streven naar 100% tevredenheid
extraas® is een activiteit van de erkende onderwijsinstelling TICKEN en biedt jou als consument een bewezen betrouwbare en veilige manier van online registratie, aankoop en garantie. Laat je ons binnen 14 dagen weten toch niet helemaal tevreden te zijn? Dan kun je opzeggen en krijg je je geld binnen een bankwerkdag terug.
wij zijn crkbo gecertificeerd; crkbo is de afkorting van Centraal Register Kort Beroepsonderwijs
CRKBO erkende onderwijsinstelling
TICKEN is een erkende onderwijsinstelling en is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Toetsing door het CRKBO houdt in dat je weet dat je met een instituut te maken hebt dat is getoetst op kwaliteit, zorgvuldigheid en betrouwbaarheid.
vergrootglas
Veilig
Onze website wordt periodiek gecontroleerd door een onafhankelijke partij middels een securityscan. De veiligheid van onze website is zeer belangrijk, want daardoor kan jij als gewaardeerd klant veilig winkelen, maar met als doel dat hackers géén toegang hebben tot onze website.
beoordeling van klanten
uitstekend
9,7
veilig en vertrouwd
gouden zegel dat staat voor ons streven naar honderd procent klanttevredenheid
veilig betalen, zonder extra kosten
iDeal Visa MasterCard PayPal
extraas superman cartoon