De Doe Doorstroomtoets kun je oefen op extraas.nl

DOE Doorstroomtoetsen oefen je beter met extraas.nl

doe doorstroomtoets

Je kind maakt in februari de Doorstroomtoets. De Doorstroomtoets is de vervanger van de vroegere Eindtoets Groep 8, die in het voorjaar werd afgenomen. De Doorstroomtoets is een second-opinion voor het schooladvies van je kind. Het geeft een realistisch beeld van het niveau van rekenen en taal van je kind.

De school van jouw kind heeft gekozen voor de DOE Doorstroomtoets? DOE is de doorstroomtoets van de overheid, maar de school had ook kunnen kiezen voor de Cito doorstroomtoets, IEP doorstroomtoets, Route8 Doorstroomtoets, AMN doorstroomtoets of de DIA Doorstroomtoets.
De DOE Doorstroomtoets neemt twee dagdelen in beslag. De school bepaalt wanneer in februari.

wat is de doe doorstroomtoets?

De DOE Doorstroomtoets bestaat uit vragen over taal (taalverzorging en lezen) en rekenen. De vragen zijn duidelijk en makkelijk te begrijpen. Je maakt de toets digitaal, met de computer of tablet. De toets is adaptief, dat betekent dat het niveau van de vragen omhooggaat als je goede antwoorden geeft. Je bepaalt je eigen tempo.

hoe gaat de doe doorstroomtoets?

Je maakt de DOE Doorstroomtoets op de computer of tablet. Terwijl jij vragen maakt, denkt de computer met je mee. De computer kiest de vragen, soms zijn die ietsje moeilijker, dan weer wat makkelijker. Zo krijg je je eigen DOE Doorstroomtoets die precies bij je past en met het aantal vragen dat jij kan beantwoorden.

Meisje met een computer en tekst Een beter DOE Doorstroomtoetsresultaat? Oefen met extraas.nl

de doe doorstroomtoets oefenen

Nee, dat hoeft niet. Maar op elke school wordt wel geoefend. En veel kinderen in ons land, waarmee jouw toetsresultaat wordt vergeleken, oefenen ook extra. Bijvoorbeeld met extraas.nl. Dit is de leerzame website met oefentoetsen en leerstof voor de DOE Doorstroomtoets.
Je krijgt bij extraas.nl overigens ook toegang tot alle leerstof en oefentoetsen van de lagere groepen. Zo kun je zien hoe de vraagstelling van de DOE Doorstroomtoets is en bepalen of er nog verbeterpunten zijn.

Over DOE en het schooladvies

De juf of meester kijkt naar twee dingen:

  1. Welke middelbare schoolniveau zij denken dat goed is voor je kind.
  2. Hoe je kind de DOE Doorstroomtoets heeft gemaakt.

Medio maart, na het ontvangen van de resultaten van de DOE Doorstroomtoets, wordt het voorlopige schooladvies door de school heroverwogen.

  • Als de toets beter is dan wat de juf of meester dacht, kan het schooladvies omhooggaan. Maar alleen als dat goed is voor je kind.
  • Als de toets minder goed is, blijft het schooladvies hetzelfde.

In het schooladvies staat welk niveau middelbare school het beste past bij de leerling. Bij het bepalen van het definitieve schooladvies kijkt de leerkracht naar het eerder afgegeven voorlopige schooladvies en de resultaten van de doorstroomtoets. Is het toetsadvies hoger dan het voorlopige schooladvies: dan wordt het schooladvies naar boven bijgesteld.
Alleen als het niet in het belang is van de leerling, wordt het schooladvies niet, of niet volledig, naar boven bijgesteld. De school moet dan motiveren waarom dit zo is. Is het toetsadvies lager dan het voorlopige schooladvies: dan mag het schooladvies niet worden bijgesteld.

direct bestellen?

bekend van tv
Stap 1:
Maak je keuze
Stap 2:
Persoonlijke gegevens
Stap 3:
Betaalwijze
Met extraas® kan je snel beter worden in rekenen en taal op elk leerniveau: basisschool, voortgezet onderwijs, mbo en hbo.
Met extraas® kan je hoger te scoren bij elke rekentoets, taaltoets, citotoets, ieptoets, diatoets, amntoets, nio-toets en wiscat-pabo-toets.
Inschrijven?

Stap 1. Kies eerst één van de zes (voordeel) pakketten.

Stap 2. Klik daarna op de gewenste toegangstijd. Daardoor wordt de juiste knop 'kopen' oranje.

TICKEN is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)
en is daardoor een erkende onderwijsinstelling als bedoeld in de Europese btw-richtlijn en is vrijgesteld van btw.
  • 14 dagen bedenktijd
  • “Uitstekend”
  • Erkende onderwijsinstelling
  • Veilig online betalen

Ontdek de voordelen van leren bij een erkende onderwijsinstelling! Bij ons zijn de prijzen vrijgesteld van btw, waardoor je voordelig uit bent. Kies je cursus, plaats je bestelling en start direct met de leukste manier van rekenen, taal leren en oefentoetsen doen!

Twijfel je nog? Geen zorgen! Als je nog niet of nauwelijks begonnen bent met de online cursus en/of proefexamens, kun je gebruikmaken van 14 dagen herroepingsrecht. Laat het ons simpelweg weten via extraas.nl/opzeggen en we geven binnen één werkdag opdracht dat jouw betaalde bedrag wordt teruggestort.

Zodra je je keuze hebt gemaakt, vragen we enkele persoonsgegevens. Daarna is het tijd om veilig te betalen via iDEAL, creditcard of PayPal, zonder verborgen kosten. Wij houden daar net zomin van als jij!

Geen automatische verlenging
Ook wordt er na afloop van de abonnementsperiode niet stilzwijgend verlengd. Wij zullen je netjes per e-mail vragen of je wilt verlengen. Wij respecteren je privacy en zorgen dat je persoonsgegevens vertrouwelijk en met zorg worden behandeld. Zie ook Privacy.

beoordeling van klanten
uitstekend
9,7
veilig en vertrouwd
gouden zegel dat staat voor ons streven naar honderd procent klanttevredenheid
veilig betalen, zonder extra kosten
iDeal Visa MasterCard PayPal
extraas superman cartoon