de AMN eindtoets groep 8 meet vaardigheden in rekenen en taal

de amn toets voor groep 8

de centrale eindtoets in groep 8

21% van de leerlingen in groep 8 schoort hoger dan het advies van de school en 17% scoort lager. Bron: DUO 2016

Alle leerlingen van groep 8 in het primair onderwijs maken tussen 15 april en 15 mei een verplichte eindtoets.
De basisschool kan kiezen voor de Centrale Eindtoets groep 8 van Stichting Cito in opdracht van de overheid of een toets van andere goedgekeurde aanbieders als DIA, IEP, Route8 en AMN.
De eindtoets geeft informatie of het door de basisschool gekozen advies brugklastype juist is. Gemiddeld scoort één op de vijf leerlinge hoger dan het advies van de basisschool. Bij een hogere score is het van belang om in contact te treden met de school om te bepalen of er een heroverweging kan plaatsvinden. Dit is echter geen verplichte bijstelling. 17% krijgt een lager advies. Bij een lagere score telt het advies van de basisschool. Er is geen mogelijkheid om een ‘herexamen’ te doen voor de centrale eindtoets in groep 8.

de amn toets: hoe werkt het?

voorbeeld van een vraag uit een eindtoets van AMN

De AMN toets is digitale toets en adaptief. Als je steeds goede antwoorden geeft, worden de vragen van een hoger niveau. Maak je een fout, dan wordt het weer iets eenvoudiger. Zo maakt elke leerling de eindtoets op zijn eigen niveau. De AMN Eind toets bestaat uit de verplichte domeinen Rekenen en Taal. Het onderdeel Rekenen meet: Getallen, Verhoudingen, Metenmeetkunde en Verbanden. Het onderdeel Taalverzorging meet: Spelling, Werkwoordspelling en Leestekens. Het onderdeel Lezen meet: Leesteksten en Opzoeken. De totale tijd duurt twee uur. Leerlingen kunnen ook terugbladeren of vragen overslaan. p.s.: het goede antwoord op de voorbeeldvraag links is antwoord 1: het dikgedrukte woord spel je met een enkele s.

amn advies middelbare school

een voorbeeld van de schooladviesrapportage van de amn toets

De AMN toets meet objectief de vaardigheden van de leerlingen en geeft uiteindelijk een schooladvies. De toets laat ook zien hoe de leerling scoort ten opzichte van de referentieniveaus. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de fundamentele niveaus 1F, 2F en 3F en een streefniveau 1S.
Aan het einde van de basisschool wordt 1F verwacht.
De resultaten zijn een goede basis voor het uiteindelijke advies dat de leerling krijgt voor de middelbare school.
De AMN totaalscore van de leerling ligt in het bereik van 0 - 1000. In het voorbeeld hiernaast scoort de leerling in het havobereik 518 - 659. Het advies is derhalve havo.

Wanneer is de amn toets groep 8?

Alle leerlingen moeten in groep 8 van de basisschool de eindtoets maken. De basisschool bepaalt welke eindtoets. De afnameperiode van de groep 8 eindtoets in het basisonderwijs (po, primair onderwijs) is door het College voor Toetsen en Examens vastgesteld.

Alle leerlingen van groep 8 in het primair onderwijs maken tussen 15 april en 15 mei een verplichte eindtoets. De basisschool kan kiezen voor de AMN eindtoets groep 8 als centrale eindtoets of de toets van een van de andere geaccrediteerde aanbieders: Centrale Eindtoets groep 8 van Stichting Cito in opdracht van de overheid, DIA, IEP of Route8. Sommige zijn op papier, andere, zoals de amn toets doen dit online met een adaptieve eindtoets. Adaptief betekent dat het toetsniveau hoger wordt naarmate je meer vragen correct beantwoord.

De AMN eindtoets groep 8 toets bevat taal en rekenen. Taal: lezen, opzoeken en taalverzorging: spelling, werkwoordspelling en leestekens. Rekenen: ** getallen, verhoudingen, verbanden, meten en meetkunde.

AMN eindtoets data

De AMN eindtoets kan afgenomen worden in de periode tussen half april en half mei. De AMN eindtoets is een digitale toets, die de groep 8 leerling op de computer of tablet maakt. De school bepaalt binnen de periode zelf de datum.

De AMN eindtoets is digitaal en daardoor ook adaptief: leerlingen worden getoetst op hun eigen niveau. Geeft het kind goede antwoorden, dan wordt het vraagniveau hoger. Bij foute antwoorden, wordt het vraagniveau lager.

De totale tijd van de AMN eindtoets is ongeveer twee uur.

oefenen voor de amn toets?

Om optimaal te scoren voor de AMN toets kan je kiezen voor de online cursus van extraas®. Je kan gericht leren en oefenen voor alle reken- en taalonderwerpen. Ook kan je kiezen voor de oefentoetsen. Alle modules zijn erop gericht dat je jouw vaardigheden verbetert op een leuke manier. Want als je leuk vindt, begrijp je het eerder en als je het begrijpt vind je zelfs een eindtoets leuk.

Via onderstaande oranje knop kan je naar de webshop.
Je kan er bepalen welke modules je wilt:
rekenen, taal en/of oefentoetsen.

direct bestellen?
bekend van tv
Stap 1:
Maak je keuze
Stap 2:
Persoonlijke gegevens
Stap 3:
Betaalwijze
Met extraas® kan je snel beter worden in rekenen en taal op elk leerniveau: basisschool, voortgezet onderwijs, mbo en hbo.
Met extraas® kan je hoger te scoren bij elke rekentoets, taaltoets, citotoets, ieptoets, diatoets, amntoets, nio-toets en wiscat-pabo-toets.
Inschrijven?

Stap 1. Kies eerst één van de zes (voordeel) pakketten.

Stap 2. Klik daarna op de gewenste toegangstijd. Daardoor wordt de juiste knop 'kopen' oranje.

TICKEN is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)
en is daardoor een erkende onderwijsinstelling als bedoeld in de Europese btw-richtlijn en is vrijgesteld van btw.
  • 14 dagen bedenktijd
  • “Uitstekend”
  • Erkende onderwijsinstelling
  • Veilig online betalen

Wij zijn een erkende onderwijsinstelling: de vermelde prijzen zijn daarom vrijgesteld van btw. Er zijn geen verborgen kosten. Mocht je nog twijfelen. Maak je keuze, bestel en je kan direct starten met de leukste manier van rekenen, taal en oefentoetsen.

Niet tevreden? Zolang je nog niet of nauwelijks gestart bent met de online cursus en/of proefexamens, heb je 14 dagen herroepingsrecht (bedenktijd). Laat het ons weten en binnen 1 werkdag betalen we het aankoopbedrag terug.

Nadat je je keuze hebt gemaakt, vragen we eerst je persoonsgegevens. Daarna kun je je betaalkeuze maken: beveiligd betalen middels iDEAL, credit card of Paypal. De vermelde prijzen zijn inclusief btw en er zijn geen verborgen kosten. Daar hebben wij zelf ook een hekel aan.

Geen automatische verlenging
Ook wordt er na afloop van de abonnementsperiode niet stilzwijgend verlengd. Wij zullen je netjes per e-mail vragen of je wilt verlengen. Wij respecteren je privacy en zorgen dat je persoonsgegevens vertrouwelijk en met zorg worden behandeld. Zie ook Privacy.

beoordeling van klanten
uitstekend
9,7
veilig en vertrouwd
gouden zegel dat staat voor ons streven naar honderd procent klanttevredenheid
veilig betalen, zonder extra kosten
iDeal Visa MasterCard PayPal
extraas superman cartoon