gekleurde achtergrond van deze extraas pagina

de amn toets voor groep 8

de centrale eindtoets in groep 8

21% van de leerlingen in groep 8 schoort hoger dan het advies van de school en 17% scoort lager. Bron: DUO 2016

Alle leerlingen van groep 8 in het primair onderwijs maken tussen 15 april en 15 mei een verplichte eindtoets.
De basisschool kan kiezen voor de CITO-toets of een toets van andere goedgekeurde aanbieders als DIA, IEP, Route8 en AMN.
De eindtoets geeft informatie of het door de basisschool gekozen advies brugklastype juist is. Gemiddeld scoort één op de vijf leerlinge hoger dan het advies van de basisschool. Bij een hogere score is het van belang om in contact te treden met de school om te bepalen of er een heroverweging kan plaatsvinden. Dit is echter geen verplichte bijstelling. 17% krijgt een lager advies. Bij een lagere score telt het advies van de basisschool. Er is geen mogelijkheid om een ‘herexamen’ te doen voor de centrale eindtoets in groep 8.

de amn toets: hoe werkt het?

voorbeeld van een vraag uit een eindtoets van AMN

De AMN toets is digitale toets en adaptief. Als je steeds goede antwoorden geeft, worden de vragen van een hoger niveau. Maak je een fout, dan wordt het weer iets eenvoudiger. Zo maakt elke leerling de eindtoets op zijn eigen niveau. De AMN Eind toets bestaat uit de verplichte domeinen Rekenen en Taal. Het onderdeel Rekenen meet: Getallen, Verhoudingen, Metenmeetkunde en Verbanden. Het onderdeel Taalverzorging meet: Spelling, Werkwoordspelling en Leestekens. Het onderdeel Lezen meet: Leesteksten en Opzoeken. De totale tijd duurt twee uur. Leerlingen kunnen ook terugbladeren of vragen overslaan. p.s.: het goede antwoord op de voorbeeldvraag links is antwoord 1: het dikgedrukte woord spel je met een enkele s.

amn advies middelbare school

een voorbeeld van de schooladviesrapportage van de amn toets

De AMN toets meet objectief de vaardigheden van de leerlingen en geeft uiteindelijk een schooladvies. De toets laat ook zien hoe de leerling scoort ten opzichte van de referentieniveaus. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de fundamentele niveaus 1F, 2F en 3F en een streefniveau 1S.
Aan het einde van de basisschool wordt 1F verwacht.
De resultaten zijn een goede basis voor het uiteindelijke advies dat de leerling krijgt voor de middelbare school.
De AMN totaalscore van de leerling ligt in het bereik van 0 - 1000. In het voorbeeld hiernaast scoort de leerling in het havobereik 518 - 659. Het advies is derhalve havo.

oefenen voor de amn toets?

Om optimaal te scoren voor de AMN toets kan je kiezen voor de online cursus van extraas®. Je kan gericht leren en oefenen voor alle reken- en taalonderwerpen. Ook kan je kiezen voor de oefentoetsen. Alle modules zijn erop gericht dat je jouw vaardigheden verbetert op een leuke manier. Want als je leuk vindt, begrijp je het eerder en als je het begrijpt vind je zelfs een eindtoets leuk.

Via onderstaande oranje knop kan je naar de webshop.
Je kan er bepalen welke modules je wilt:
rekenen, taal en/of oefentoetsen.

Verder >
beoordeling van klanten
uitstekend
9,7
veilig en vertrouwd
gouden zegel dat staat voor ons streven naar honderd procent klanttevredenheid
veilig betalen, zonder extra kosten
iDeal Visa MasterCard PayPal
extraas superman cartoon